Selamlar! Bu ve önümüzdeki hafta, başımızı çokça ağrıtan bir konu olan yağlara bakacağız. Gerçekten bu kadar zararlı mı? Kilo almamak için yememek mi gerekir? Kızartmasından zeytinyağına kadar hepsini çıkarmalı mıyız hayatımızdan? Televizyonda reklamını gördüğümüzde ekrana ekmek banmakla mı yetinmeliyiz?
Bir bakalım...
Vücudumuzda 2 çeşit yağ deposu vardır: Kahverengi Yağ Doku ve Beyaz Yağ Doku.
Kahverengi yağ dokusu; aktif çalışır, soğuktan korur, vücut sıcaklığını ayarlar, egzersiz ve metabolizma hızlandıran besinlerle yakımı kolaydır. Beyaz yağ dokusu; gereğinden fazla olan kahverengi yağların depo edilmiş halidir ve yakımı zordur.
Yağlara; hormonların çalışması, enerji vermesi, doğal afet gibi dönemlerde yapısal proteinlerin yıkımını önleyerek vücudu açlıktan koruması için ihtiyacımız vardır. Önemli olan, ihtiyacımız kadar yağ tüketerek; fazla yağların, yakımı zor olan beyaz yağ dokusuna dönüşmesini azaltmaktır.
Haftaya aynı konuda görüşmek üzere, mutlu haftalar !