Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 9 Eylül 2024 tarihinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü toplantı salonunda, personeline yönelik Koruyucu Aile Hizmet Modeli hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, korunma ihtiyacı olan çocukların tanımı, bu çocukların hangi hizmet modellerinden yararlanabileceği ve koruyucu aile hizmeti kapsamına alınabilecek çocukların kriterleri detaylı olarak ele alındı.

Toplantıda ayrıca, koruyucu aile olmak isteyen ailelerin taşıması gereken koşullar ve koruyucu ailelerin nasıl desteklendiği konusunda bilgiler verildi. Çocuk Hizmetlerinden sorumlu personel, toplantının sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Koruyucu Aile Hizmet Modeli’nin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen bu toplantıya katkılarından dolayı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeline teşekkür edildi.

Vali Ekici’den Kadın Girişimciye Destek Ziyareti Vali Ekici’den Kadın Girişimciye Destek Ziyareti

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personeline yönelik Koruyucu Aile Hizmet Modeli bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapılmıştır.

09.09.2024 tarihinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Korunma ihtiyacı içinde olan çocuğun tanımı, koruma altına alınan çocukların hangi hizmet modellerinden yararlandırılabileceği, hangi çocukların koruyucu aile hizmetinden yararlandırılabileceği, koruyucu aile olmak için ailelerin hangi koşulları taşıması gerektiği ve koruyucu aile yanında kalan çocukların ve koruyucu ailelerin müdürlüğümüzce nasıl desteklendiği konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Toplantı sonunda Çocuk Hizmetlerinden sorumlu personelimiz sorulan soruları yanıtlamışlardır.

Koruyucu Aile Hizmet Modelinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen toplantıya katılım sağladığı için Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personeline teşekkür ederiz.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner