Kırklareli'nde Anaokullarında Sıfır Atık Eğitimi Kırklareli'nde Anaokullarında Sıfır Atık Eğitimi

Kırklareli Merkez’de Pınar Mahallesindeki Ahmet Yener Ortaokulu’nun velileri çocuklarının yine aynı mahalledeki Bilal Yeşen İmam Hatip Ortaokulu’na taşınmasından şikayetçi. Bugün saat 10.00’da 50 kadar veli bir grup öğrenci ile birlikte Kırklareli Valiliğine gelerek çocuklarının tekrar eski okullarına alınması için talepte bulundu.

İlk olarak Valilik binası önüne gelen veliler burada içeri alındı. Ancak kalabalık olmaları nedeniyle 50 metre mesafedeki İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Toplantı Salonuna yönlendirildiler. Veliler Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer ve Milli Eğitim Şube Müdürleri ile görüşerek taleplerini illettiler. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi www.kirklareligazetesi.com.tr muhabirine sorunlarını anlatan bir Veli, “Benim bildiğim 230 kadar öğrenci nakledildi. Benim iki çocuğum var. Evimize yakın olan Ahmet Yener İlköğretim Okulu’nda okuyor çocuklarım. Biri ilkokulda biri ortaokulda. Birisi yeni okula nakledildi diğeri ise aynı okulda kaldı. Benim eşim sabahları ilkokula mı çocuğumu bıraksın yoksa daha uzaktaki yeni okula diğer çocuğumu mu götürsün? Böyle olmaz ben çocuklarımın ikisinin de Ahmet Yener’de kalmasını istiyorum” dedi.

Bir başka veli ise, “Bize Cuma günü yeni okula gideceğimizi söylediler. Son dakika da söylediler. Üstelik okul yakında değil. Benim evime bin 700 metre uzakta. Oysa 600 metre diyorlar. Mesafe çok uzak. Bu çocuk o mesafeye nasıl gidecek?  Sağda solda başıboş bir sürü köpekte var. Bende çocuğumun Ahmet Yener İlköğretim Okulu’na geri alınmasını istiyorum. Ayrıca daha yakın başka okulda var. Bizim buralara nakil almamıza da izin verilmiyor. Yeni okula gittik ne tahta vardı ne masa” diye konuştu.

Yeni okula taşınan öğrencilerin dün ve bugün okula gitmedikleri öğrenilirken sorun çözülene kadar velilerin çocuklarını okula göndermeyeceği öne sürüldü.

Öte yandan toplantı sonrası basına konuşan bir veli, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer’in konuyu Vali Birol Ekici’ye aktaracağını ve yeniden değerlendirilerek ne yapılabileceğini ele alacaklarını söylediğini ifade etti.

“Yeni okul çocuklar için daha uygun”

Bu arada konu hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürlüğü kaynakları, Ahmet Yener Ortaokulu’nun Bilal Yeşen İmam Hatip Ortaokulu’na taşındığını, böylece Ahmet Yener’deki kalabalık olan sınıf mevcutlarının normale çekildiğini, ayrıca daha önce bodrum katında öğrenim gören bu öğrencilerin yeni okullarında ikinci katta yeni ve daha iyi bir ortama kavuştuklarını söyledi. Taşınma konusundaki gecikmenin ise öğrenci taşıma ihalesi gibi bazı konuların halledilmesinin beklenmesi nedeniyle yaşandığını ifade etti.

Muhabir: Hacı Murat Taner