Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı arıkovan destekleme başvurularının başladığını açıkladı. Desteklemeden faydalanmak isteyen birlik üyesi yetiştiricilerin, üyesi oldukları birliklere başvurmaları gerektiği belirtildi. Birlik üyesi olmayan yetiştiriciler ise 18 Ekim 2024 tarihine kadar ilçe müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunarak kovan tespitlerini yaptırmaları gerekiyor.

Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Müdürlük yetkilileri, arıcıların bu destekten yararlanmalarının önemine vurgu yaparken, başvuru süreci boyunca yapılacak işlemler hakkında da bilgilendirme yapacaklarını duyurdu. Tüm yetiştiricilerin zamanında başvuruda bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.

Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Değerli arıcılarımız; 2024 yılı arılı kovan desteklemesi başvuruları başladı! Desteklemeden yararlanmak isteyen birlik üyesi yetiştiricilerimizin üyesi oldukları birliğe, birlik üyesi olmayan yetiştiricilerimizin ise 18 Ekim 2024 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze dilekçe ile başvurmaları ve kovan tespitlerini yaptırmaları gerekmektedir. Yetiştiricilerimize önemle duyurulur!” ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner