Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, yaptığı açıklamada, çalışanların üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini vurguladı. Arslan, dolaylı vergilerde yapılan yüksek artışların, emekçilerin alım gücünü ciddi şekilde zayıflattığını ifade etti.

Arslan, emekçilerin gelir vergisini maaşlarından daha almadan ödemeye başladıklarını belirterek, tüketim sırasında da dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar nedeniyle çift yönlü vergilendirmeye maruz kaldıklarını söyledi. Ayrıca, dolaylı vergilerdeki artışların mal ve hizmetlerdeki zamlarla birleşerek hayat pahalılığını katlanılamaz hale getirdiğini dile getirdi.

Başkan Arslan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Çalışanların ağır vergi yükü hafifletilsin, dolaylı vergilere yapılan artışlar ve zamlar geri alınsın!

Emekçiler bir yandan daha maaşlarını almadan gelir vergisini peşin peşin öderken, diğer yandan tüketim sırasında da ikinci kez dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar nedeni ile çifte vergilendirmeye maruz kalıyor!

Bütçe açıklarının KDV, ÖTV ve harçlar gibi dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlarla karşılanmaya çalışılması mal ve hizmetlerde doğrudan zamlara sebebiyet vermekte, sürekli artan enflasyon karşısında alım gücü zaten düşük olan işçilerin maaşları dolaylı vergilere getirilen artışlar nedeniyle buhar olup uçuyor.

Emeğimizi ve alın terimizi değersizleştiren dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar sonucu oluşan hayat pahalılığı işçiler açısından artık katlanılamaz noktalara gelmiştir.

Çalışanlar üzerinde uygulanan vergi sistemi adil ve doğru hale getirilsin!

Vali Ekici’den Kadın Girişimciye Destek Ziyareti Vali Ekici’den Kadın Girişimciye Destek Ziyareti

Uygulanan vergi sistemi adil ve doğru bir vergi sistemi haline getirilip, gelir-gider dengesi dikkate alınarak doğrudan ve dolaylı vergilerin çalışanların üzerindeki ağır yükü hafifletilsin, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın.

Gelir vergisi dilimleri yeniden güncellensin, dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar ile ürün ve hizmetlere yansıyan zamlar geri alınsın.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner