Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, ilçede devam eden iki önemli proje hakkında bilgiler verdi. İlk olarak, Belediyenin Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortak yürüttüğü Çöğürtlendere projesinin taslak çalışması üzerinde mutabık kalındığını duyurdu. Projeye ilişkin olarak ilçenin ilk meclis toplantısında protokolün imzalanacağını belirten Yayla, yıl sonuna kadar proje ihalesinin tamamlanacağını ifade etti.

Vali Ekici’den Kadın Girişimciye Destek Ziyareti Vali Ekici’den Kadın Girişimciye Destek Ziyareti

Başkan Yayla, Büyük Dere (Şeytan Dere) projesi kapsamında da dere ıslahı ve rekreasyon projeleri ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bu toplantıda, dere ıslahı ve çevresel düzenlemelerle ilgili planların değerlendirildiği ve projelerin detaylarının ele alındığı belirtildi.

Yayla, her iki projenin de Babaeski için büyük önem taşıdığını ve tüm hemşehrilerine şimdiden hayırlı olmasını temenni etti. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte ilçenin altyapısının ve çevresel düzenlemelerinin iyileştirileceği vurgulandı.

Başkan Yayla konuyla ilgili gelişmeleri şöyle aktardı:

“Belediyemiz ve DSİ arasında ortak çalışılan Çöğürtlendere projesinde taslak üzerinde mutabık kalınmıştır. İlçemizin ilk meclis toplantısında protokol imzalanacak olup, yıl sonuna kadar proje ihalesi tamamlanacaktır. Aynı zamanda Büyük Dere (Şeytan Dere) projesi kapsamında dere ıslahının yanında hazırlanacak rekreasyon projeleri ile ilgili olarak toplantı gerçekleştirdik. Tüm Babaeskili hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner