Karmakarışık bir dünyada yaşıyoruz. Gün içinde uğraştığımız, çaba gösterdiğimiz, sabrımızı sınayan binlerce olayla karşı karşıya geliyoruz.

Hal böyle olunca insanın kendine vakit ayırması son derece önemli bir hal alıyor.

Her gün, yorucu işler, aile sorumlulukları, arkadaşlarımızla geçirilen zaman ve diğer birçok aktivite ile doluyuz. Kendimize zaman ayırmak, stresi azaltır, zihinsel sağlığımızı ve genel refahımızı iyileştiriyor.

Peki bunu nasıl yapacağız?

Bence kendimize vakit ayırmak için günlük rutinimize belirli bir zaman dilimi ayırmamız gerekiyor.

Bu süre içinde, kendimize odaklanmalı, zihnimize ve bedenimize bakmalıyız. Kendimize vakit ayırmak, fiziksel egzersiz yapmak, yoga yapmak veya meditasyon yapmak gibi rahatlatıcı aktiviteler yapmak için mükemmel bir fırsat yaratabilir.

Aslında, kendimize zaman ayırmak için hobilerimizi, ilgi alanlarımızı ve tutkularımızı takip etmek de bence çok önemli.

İlgi alanlarımız bir enstrüman çalmak, resim yapmak, yazı yazmak, yemek yapmak, bahçe işleri yapmak veya diğer birçok seçenek olabilir. Bu olgular, zihnimizi oyalamanın, meşgul etmenin yanı sıra aslında bizi mutlu ediyor ve kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlıyor.

Kendimize vakit ayırmanın başka artıları da var tabii ki. Vakit ayırıyoruz diye illa ki yeni bir şeyler öğrenmek, bir başka olguda yorulmak zorunda da değiliz.

Kendimize zaman ayırmak, dinlenmek ve yenilenmek için de önemlidir.

Uyku, vücudumuzun ve zihnimizin iyileşmesi için gereklidir ve yeterli uyku almak, kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı hale geliyor.

Bunu yapabilmek arkadaşlarımızla ve sevdiklerimizle birlikte olmak için de zaman ayırmamızı sağlıyor. Sosyal bağlarımızı güçlendirmek, bizim için önemlidir ve hayat kalitemizi arttırır. Bunu başarabilen herkes aslında söylediklerimin ne anlama geldiğini daha iyi anlıyordur.

Gün içinde kendimizle baş başa kalabilmek aile, arkadaşlar ve diğer insanlarla olan ilişkilerimizi güçlendirmemize de yardımcı oluyor. Bunu yapabilmek, hayatımızdaki diğer insanlara zaman ayırabilmemiz için zorunlu aslında. Bu vakit ayırma sosyal bağlarımızı güçlendirmek, kendimizi mutlu hissetmemize ve hayatımıza anlam katıyor.

Sadece vakit ayırmak deyip geçmeyin yani.

Bedenimize zaman ayırmak, fiziksel sağlığımızı korumak, iyileştirmek ve zihnimizin aslında bize neler fısıldadığını duymak için harika bir deneyim. Bunu denediniz mi bilmiyorum ama insanın kendi zihnine odaklanması dünyanın en güzel şeylerinden biri.

Ayrıca kendimize ayırdığımız vakitte spor da yapabiliriz. Egzersiz yapmak, vücudumuzun güçlenmesine, enerjik hissetmemize ve stresi azaltmamıza yardımcı olur.

Kaldı ki düzenli egzersiz yapmak, kalp sağlığını, kemik yoğunluğunu, kas kütlesini ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bunlar araştırmalarla sabit aslında. Ve bildiğimiz şeyler. Sadece bedensel sağlık değil aynı zamanda zihinsel sağlığımızı da güçlendirmiş oluyoruz böylece. Zihinsel sağlığımızı korumak için de kendimize zaman ayırmak önemlidir. Hatta hiç düşünmediğiniz kadar önemlidir.

Ayrıca, kişisel gelişim ve özgelişim çalışmaları, zihinsel sağlığımızı korumak ve geliştirmek için harika bir yol.

Kendimize vakit ayırmak, kendimizi tanımak, hedeflerimizi belirlemek ve hayatımızdaki önemli konulara odaklanmak için fırsat yaratır.

Her gün kaçırdığımız fırsatlara hayıflanmak yerine, gün içinde kendimize birazcık zaman ayırarak hepsini telafi edebiliriz.

Umuyorum ki bundan sonraki günler hep güzel olur.

Görüşmek üzere.