Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında başlatılan “3 Boyutlu Şehir Modelleri Üretimi ve 3 Boyutlu Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi” kapsamında yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Proje kapsamında 2024 yılı sonuna kadar üretime başlanacak 100 ilçenin meskun alanlarının havadan görüntü alımları Trakya Bölgesi'nde de hızla tamamlanıyor.

Başkan Bulut, Kırklareli il merkezi ve 7 ilçesinin de bu projeden faydalanacağını belirterek, havadan görüntü alımının TC-TKG çağrı adlı ISLANDER BN-2T model uçağı ile 10 cm çözünürlükte gerçekleştirildiğini ifade etti.

Başkan Bulut, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, 2020 yılında başlatılan “3 Boyutlu Şehir Modelleri Üretimi ve 3 Boyutlu Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi” kapsamında, 2024 yılı sonunda üretimine başlanacak 100 ilçemizin meskun alanlarının havadan görüntü alımları, Trakya Bölgesi dahil tamamlanmak üzeredir.

Yapılan uçuşlar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün envanterinde bulunan TC-TKG çağrı adlı ISLANDER BN-2T model uçağı ile 10 cm çözünürlüklü havadan görüntü alımı yapılarak gerçekleştirilmektedir.

Sendika Üyelerinden Başkan Soysal’a Ziyaret Sendika Üyelerinden Başkan Soysal’a Ziyaret

Kırklareli ilimiz ve 7 ilçemizin faydalanacağı bu proje dahilinde, Kırklareli’mizin meskun alanının havadan görüntü alımlarına, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, Kırklareli Kadastro Müdürü Burak AN, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Edirne Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Özden, Tekirdağ Kadastro Müdürü Namık Kemal Erzurum, Uçuş İşleri Şube Müdürü Hacı Şahin’le eşlik ettik.

Kırklareli’mizin geleceğini en iyi şekilde planlayabilmek için gerçekleştirdiğimiz çalışmalara desteklerinden dolayı tüm müdürlerimize teşekkür ediyorum.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner