TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, Lüleburgaz 2. Kitap Fuarı’nda düzenlenen Doğa Masalları Atölyesi'nde çocuklarla buluştu. TEMA Vakfı Lüleburgaz Sorumluluğu Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Topraktan Toprağa” adlı masal, etkileşimli bir şekilde minik katılımcılara anlatıldı.

Kocaman, atölyeye katılan tüm okullara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin çocuklara doğa sevgisi kazandırmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. 1. seansa katılan Minik TEMA’lar arasında Masal Anaokulu, İpek Anaokulu, Hayal Anaokulu, Güneş Anaokulu, İSTEK Koleji, Bahçeşehir Koleji, General Ferhat Akat İlkokulu, Kocasinan İlkokulu, Turgutbey İlkokulu ve Şehit Mednan Tuna İlkokulu yer aldı.

Atölye sırasında çocuklar, toprağın yaşam döngüsü hakkında bilgi edinirken, doğa ile ilgili temel kavramları oyunlar ve masallar eşliğinde öğrendiler.

Komşu köye geçiş için arazisini kullandılar, tepki amacıyla tel örgü çekti Komşu köye geçiş için arazisini kullandılar, tepki amacıyla tel örgü çekti

Kocaman, çocukların masal boyunca sergiledikleri ilgiden ve etkinliğe katılımlarından çok memnun kaldıklarını belirtti. Bu tür atölye çalışmalarının, çevre bilincinin yaygınlaşması için büyük bir adım olduğunu ifade eden Kocaman, benzer etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner