Kırklareli Kent Konseyi, yaklaşan 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri öncesinde Kırklareli Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği Başkanı Asilbeyli köyü muhtarı İsmet Cebeci ve diğer köy muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda Bayramdere köyü muhtarı Kemal Çetintaş, Çayırlı köyü muhtarı Ediz Engin, Kadıköy muhtarı Aydın Yılmaz, Kocahıdır köyü muhtarı Mustafa Uygun, Kuzulu köyü muhtarı Şaban Turan ve Yündalan köyü muhtarı Halil Maldır da hazır bulundu.

Pınarhisar Müftülüğü’nden Esnafa Mevlid-i Nebi Haftası Ziyareti Pınarhisar Müftülüğü’nden Esnafa Mevlid-i Nebi Haftası Ziyareti

Muhtarlar ile yapılan toplantıda, köylerdeki üreticilere ulaşarak şenlikler için stant taleplerinin ve en iyi bağ, üzüm yarışmasının duyurusunu yapma kararı alındı. Kırklareli Kent Konseyi, muhtarların desteği ile köylerden üreticileri bu anlamlı etkinliğe davet etti.

Konseyden yapılan açıklamada, ‘’Kırklareli Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği başkanı Asilbeyli köyü muhtarımız İsmet Cebeci, Bayramdere köyü muhtarımız Kemal Çetintaş, Çayırlı köyü muhtarımız Ediz Engin, Kadıköy muhtarımız Aydın Yılmaz, Kocahıdır köyü muhtarımız Mustafa Uygun, Kuzulu köyü muhtarımız Şaban Turan, Yündalan köyü muhtarımız Halil Maldır ile yaklaşan Bağ Bozumu etkinliklerinde üreticilerimize ulaşmak için bir araya geldik. Muhtarlarımızın desteği ile köylerimizden üreticilerimizi stant talebi ve en iyi bağ, üzüm yarışması için 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliklerine davet ediyoruz. Yöre insanının sabrı, emeği, azmi, yardımlaşması, alın teriyle bereketin ve umutların paylaşıldığı bağcının bayramını, birlikte sevinç, coşku ile kutlamak dileğiyle.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner