Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından organize edilen 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri, anne sütü ve emzirme konularında farkındalık yaratmak ve anne sütü ile beslenmeyi teşvik etmek amacıyla devam ediyor. Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Fatma Akyüz’ün açılış konuşması ile başladı.

Etkinlikte, Ayçiçeği Gebe Sınıfı eğitimcileri Ebe Özge Nur Şen ve Uzm. Ebe Reyhan Şimşek Şıra tarafından “Anne - Bebek Buluşması” adlı bir etkinlik düzenlendi. 2 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen bu buluşmada, anne sütünün bebekler için mucizevi özellikleri ve ilk 6 ayda bebeklerin tüm besin ihtiyaçlarını karşılama yeteneği vurgulandı. Ayrıca, emzirmenin anne sağlığı üzerindeki koruyucu etkileri de ele alındı.

Anne sütünü teşvik etmek ve emzirmenin anne ve bebek için faydalarını göstermek amacıyla düzenlenen bu etkinliğe, bebekleri ile katılan annelere teşekkür edildi. Etkinliğe katılarak renk katan onur konuğu Kırklareli Belediye Başkan Vekili Burak Süzülmüş’e de özel teşekkürler iletildi.

Sıradışı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu Balıkesir'de yapıldı Sıradışı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu Balıkesir'de yapıldı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığınca düzenlenen 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası, emzirme ile ilgili konularda farkındalığı arttırma ve anne sütü ile beslenmeyi desteklemek için etkinliklerine devam etmektedir. Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Halk Sağlığı Başkan yardımcısı Fatma Akyüz’ ün açılış konuşması ile başlanmış olup, Ayçiçeği Gebe Sınıfı eğitimcileri Ebe Özge Nur Şen ve Uzm. Ebe Reyhan Şimşek Şıra tarafından Anne - Bebek buluşması 2 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Her bebek için annesinin sütü mucizevi özelliktedir, ilk 6 ay bebeklerin tüm besin ihtiyacını karşılayarak hayata en uygun şekilde başlamalarını sağlar. Emzirmenin anne sağlığına koruyucu etkisi de vardır. Anne sütünü desteklemek emzirmenin anne bebek için faydalarını birebir göstermek için bebekleri ile katılım sağlayan annelerimize ve katılımlarıyla etkinliğe renk katan onur konuğu Kırklareli Belediye Başkan Vekili Sayın Burak Süzülmüş’e de çok teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay