Sıradışı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu Balıkesir'de yapıldı Sıradışı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu Balıkesir'de yapıldı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi Ayçiçeği Gebe Bilgilendirme Sınıfı'nın Eylül ayı birinci grup gebe eğitimi ve eşli eğitimlerinin başarıyla tamamlandığı belirtildi. Eğitimler, Ebe Özge Nur Şen ve Uzm. Ebe Reyhan Şimşek Şıra tarafından düzenlenirken, Psikolog Onur Balaban, Diyetisyen Merve Özdil Con ve Fizyoterapist Nilgün Pehlivan da katılım sağladı.

Eğitimlerde, gebelik süreci, normal doğum, sezaryen sonrası bakım, lohusalık, emzirme ve yenidoğan bakımı gibi konular detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca babalar için düzenlenen eşli eğitimlerde, doğum sonrası süreçte babaların bebek bakımına desteği hakkında uygulamalı bilgiler verildi. Ailelerin sağlıklı bir şekilde bebeklerine kavuşmaları temennisiyle eğitimler sona erdi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi Ayçiçeği Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eylül ayı 1. Grup gebe eğitimi ve Eşli eğitimleri tamamlanmıştır. Ebe Özge Nur ŞEN ve Uzm. Ebe Reyhan Şimşek Şıra tarafından düzenlenen eğitimlerde; kurumda hizmet veren Psikolog Onur Balaban, Diyetisyen Merve Özdil Con, Fizyoterapist Nilgün Pehlivan katılım sağlamış, gebelik ve doğum sürece yönelik eğitimler vermiştir. Gebelerimize; gebelik süreci, normal doğum, sezeryan ameliyatı sonrası anne ve bebeğe bakım süreci, nefes egzersizleri, ilaç dışı rahatlatıcı teknikler, lohusalık, emzirme ve anne sütü, yenidoğan bakımları, banyosu konularında bilgiler verilmiş uygulamalar yapılmıştır. Eşli eğitimde Babaların doğuma ve sonraki süreçte, bebek bakımında desteği hakkında babalar bilgilendirilmiş, uygulamalar yaptırılmıştır. Ailelerimizin sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını dileriz.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner