Uzmanlardan uyarı; “Üzümü çekirdeği ile yiyin” Uzmanlardan uyarı; “Üzümü çekirdeği ile yiyin”

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, halk sağlığını iyileştirme ve kronik hastalıklarla mücadele çabalarına kararlılıkla devam ediyor. Halk sağlığının temel hedefleri arasında hastalıkların önlenmesi, yaşam süresinin uzatılması ve genel sağlık düzeyinin artırılması yer alıyor. Bu doğrultuda, dünya genelinde yaygın olan kronik hastalıkların ve bu hastalıkların olumsuz sonuçlarının azaltılması, halk sağlığı çalışmalarının önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, toplumun bu konuda bilinçlenmesi ve sağlıklı yaşam tarzlarının benimsenmesi için çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bu kapsamda, Vize Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Ebe Burcu Atlı, Hemşire Hilal Kutman ve Ebe Hatice Doğan, bulaşıcı olmayan hastalıklar biriminde bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,“Halk sağlığı; hastalıklar önlemeyi, yaşamı uzatmayı ve sağlığı geliştirmeyi amaç edinir. Tüm dünyada en sık görülen kronik hastalıkların ve sonuçlarının azaltılması önemli bir halk sağlığı hedefidir. Toplumun bilgilendirilmesi, sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi ve bunun için çok sektörlü yaklaşımın geliştirilmesi gereklidir. Toplumdaki bireyler sağlık kuruluşlarında hipertansiyon, diyabet, obezite, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser açısından değerlendirilmeli, taramaları ve izlemlerini yaptırmalıdır. Vize Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Biriminden Ebe Burcu Atlı, Hemşire Hilal Kutman ve Bulaşıcı Hastalıklar Biriminden Ebe Hatice Doğan tarafından halkı bilinçlendirme adına çalışmalar yapılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Kaynak: İHA