Kırklareli Valisi Birol Ekici, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, Türkiye'nin iklimi, verimli toprakları ve stratejik önemiyle değerli bir ülke olduğunu vurgulayan Vali Ekici, tarımın ülkemizin ana kaynaklarından biri olduğunu belirtti.

Tarım sektörünün diğer sektörlere oranla daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade eden Vali Ekici, tarımsal bağımsızlığın sağlanamamasının diğer sektörlerin gelişimini olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

Çiftçilerin emeğinin kutsal olduğunu vurgulayan Vali Ekici, “İklimi, verimli toprakları, stratejik önemiyle cennet vatanımız Türkiye bizim en kıymetli hazinemizdir. Bu bereketli topraklar en kaliteli tarım ürünlerinin yetişmesine imkân sağlamıştır.

Tarım, ülkemizin ana kaynaklarındandır. Gıda ihtiyaçlarını karşılaması bakımından tarımın diğer sektörlere oranla gelişme sürecinde birincil olarak desteklenmesi elzemdir. Çünkü tarımsal bağımsızlığın sağlanamaması diğer sektörlerin de gelişimini yavaşlatacak, ham madde imkânlarının azalmasına yol açacaktır.

Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Ülkemizde son yıllarda tarım alanında çok başarılı çalışmalar yürütülmüş ve tarım sektörümüz önemli bir büyüme göstermiştir. Bereketli ve cömert topraklarımıza alın terini akıtan çiftçilerimizin ekonominin büyümesinde ve gelişmesinde katkısı büyüktür.

Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan vefakâr çiftçilerimizin; üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir. İlimizde tarıma, hayvancılığa kısacası çiftçiye yönelik yatırımları destekleyici çalışmalarımız artarak devam etmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle geçimini topraktan sağlayan, toprağa emek veren ve topraktan elde ettiği ürünleri bizlere ulaştıran çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Arzu Dursun Atay