TCSG-93 Sahil Güvenlik Botu Gaziler Günü’nde Ziyarete Açılacak TCSG-93 Sahil Güvenlik Botu Gaziler Günü’nde Ziyarete Açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 229 kilometre uzunluğundaki projenin 62 kilometrelik kısmının Kırklareli'den geçtiğini belirten Bakan Uraloğlu, bu hattın Kırklareli'ni İpek Demiryolu güzergâhının stratejik merkezlerinden biri haline getireceğini vurguladı.

Proje kapsamında Babaeski, Lüleburgaz ve Büyükkarıştıran'da yeni istasyonlar inşa edileceğini belirten Uraloğlu,  “62 km’si Kırklareli’den geçen 229 km uzunluğundaki Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi ile Kırklareli’ni İpek Demiryolu güzergâhının önemli merkezlerinden biri haline getiriyoruz. Bu proje kapsamında Babaeski, Lüleburgaz, Büyükkarıştıran istasyonlarını da inşa ediyoruz. Yük ve yolcu taşımacılığını 4 kat artırıyoruz. Yük taşıma süresini 8,5 saatten 3.5 saate, Yolculuk süresini 4 saatten 1,5 saate indiriyoruz. Trakya gelişiyor; Türkiye Hızlanıyor"

Haber: H.Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner