Hayvan sevgisi için hemşireliği bırakıp veteriner hekim oldu Hayvan sevgisi için hemşireliği bırakıp veteriner hekim oldu

Kırklareli’de etkili olan aşırı sıcaklar, çocukların serinleme arayışını artırdı. Şehirdeki sıcaklıklar 40 dereceye yaklaşırken, bunalan çocuklar serinlemek için belediye tarafından yapılan süs havuzlarına yöneldi. Ancak, bu havuzlar genellikle sadece estetik amaçlı kullanılıyor ve güvenlik önlemleri içermiyor.

Sıcak havalarla birlikte, şehrin çeşitli noktalarında bulunan süs havuzları, çocuklar için bir serinleme noktası haline geldi. Havuzların etrafında yer alan “Girmeyin, tehlikelidir” uyarılarına rağmen, çocuklar bu uyarıları dikkate almadan havuzlara giriyor. Bu durum, hem çocukların hem de çevredeki vatandaşların güvenliği açısından endişe verici bir tablo oluşturuyor.

Süs havuzlarının genellikle içme suyu ile dolu olmaması ve temizliğinin düzenli olarak yapılmaması, sağlık risklerini de beraberinde getiriyor. Yetkililer, bu havuzların kullanımı ile ilgili olarak bir dizi uyarı yapmış olmasına rağmen, çocukların serinleme isteği bu uyarıları göz ardı etmelerine neden oluyor.

 Haber: H. Murat Taner 

Muhabir: Hacı Murat Taner