Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Roman vatandaşlara yönelik hazırlanan “Kırklareli İli Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi I. Aşama Eylem Planı (2023-2025)” kapsamında önemli faaliyetler gerçekleştirdi. Bakanlık tarafından yürütülen Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) ve Eylem Planı doğrultusunda, çeşitli eğitimler, okul, muhtar ve dernek ziyaretleri düzenlendi.

12-13 Ağustos 2024 tarihlerinde, Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli tarafından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Yaz Spor Kurslarına katılan 32 çocuğa “Akran Zorbalığı-Siber Zorbalık” eğitimi verildi. 20 Ağustos 2024 tarihinde ise Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi (KETEM) ne gelen 12 kadına “Kadına Yönelik Şiddetle-Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Ayrıca, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Barış Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Yetkin ve Biz Bize Yeteriz Roman Dernek Başkanı Emin Sanpur ziyaret edilerek, Roman vatandaşların sorunları ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Bu ziyaretlerde, işbirliği projeleri ve faaliyetleri planlandı.

20 Ağustos 2024 tarihinde Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu ile Şaban Öğünç İlkokulu-Ortaokulu’nun müdür ve müdür yardımcılarıyla yapılan görüşmelerde, Roman çocukların okul devamsızlığı ve ailelerine yönelik işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan eğitim, ziyaret ve sosyal etkinlikler hakkında istişareler yapıldı.

21-22 Ağustos 2024 tarihlerinde ise Özerler Mahallesi Muhtarı Salih Ant ve Kırklareli Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Metin Aygur ile yapılan görüşmelerde, Roman vatandaşların sorunları ve çözüm yolları üzerine işbirliği projeleri oluşturuldu.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Roman vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen faaliyetleri paydaş kurumlarla işbirliği içinde sürdürüyor.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay