Lüleburgaz’da çevre duyarlılığıyla tanınan Hakan Dedeoğlu, mahalle sakinlerine önemli bir uyarıda bulunarak yaklaşan yağışlarla birlikte olası su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle yağmur suyu kanallarında meydana gelen tıkanıklıkların sel riskini artırabileceğini belirten Dedeoğlu, vatandaşların bu tür durumları derhal yetkililere bildirmeleri gerektiğini ifade etti.

Hakan Dedeoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yağmur suyu kanallarında biriken atıkların rögar kapaklarını tıkadığını ve bu nedenle suyun tahliye edilemediğini belirtti. Özellikle mahallelerde tespit edilen bu tıkanıklıkların ilerleyen dönemde ciddi sorunlar yaratabileceğine dikkat çekti.

Dedeoğlu, “Değerli Lüleburgazlılar! Mahallenizde yağmur suyu kanallarında özellikle de tıkalı rögar kapakları ilişkisi ile suyun gitmediğini düşünüyorsanız, bunu belediye yetkililerine bildirmelisiniz…

Altta resimde de görüldüğü gibi bir yurttaşımızın talebi üzerine ilgili birimler rögar kapağını açtılar ve içine bir güzel temizlediler.

Özellikle aylardır yağmayan yağmurlar sonrasında yakında başlayacak olan yağışlar ilçemizde su taşkınları yaratabilir.” dedi.

Dedeoğlu’nun açıklamalarına göre, bir vatandaşın başvurusu üzerine belediye ekipleri harekete geçerek tıkanmış bir rögar kapağını temizlediler. Duruma ilişkin paylaştığı fotoğrafta, belediye görevlilerinin rögar kapağını açarak içerisini titizlikle temizlediği görüldü. Dedeoğlu, bu örnekle, vatandaşların duyarlılık gösterdiğinde belediye yetkililerinin hızla harekete geçeceğini vurguladı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Başkan Talay, Öğrencilerle Buluştu Başkan Talay, Öğrencilerle Buluştu

Muhabir: Arzu Dursun Atay