Personele "İntihar Hakkındaki Önyargıyı Değiştirmek" Temalı Eğitim Personele "İntihar Hakkındaki Önyargıyı Değiştirmek" Temalı Eğitim

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, bağımlılıkla mücadelede kararlılıkla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, bağımlılıklarla mücadele kapsamında personel eğitimi düzenlendi. Eğitim, kurum doktorlarından Uzman Dr. Hamit Gecü tarafından verildi.

Eğitimde, tütün bağımlılığının sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, sigara bırakma yöntemleri ve tütünle mücadelede izlenmesi gereken stratejiler üzerinde duruldu. Dr. Gecü, sigaranın başta akciğer kanseri olmak üzere birçok ciddi hastalığa yol açtığını vurguladı. Ayrıca, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenler için sunulan destek hizmetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Eğitim süresince, personelin soruları yanıtlandı ve sigarayı bırakma sürecinde karşılaşılan zorluklar ve bunların üstesinden gelme yolları üzerinde duruldu. Tütünle mücadelenin sadece bireysel bir sorun olmadığı, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğu ifade edildi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğünden Yeşilay’a tam destek. Kurumumuz doktorlarından Uzm Dr Hamit Gecü tarafından tüm kurum personellerine Bağımlılıkla Mücadele kapsamında Tütün ile Mücadele ve Sigarayı Bırakma hakkında hizmet içi eğitim verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner