Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kofçaz ilçesinde gübre bayilerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, gübre bayilerinde gerçekleştirilen denetimlerde depo uygunluğu, tescil belgeleri, karekod, etiket ve ambalaj bilgilerini titizlikle kontrol ediyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Gübre bayi denetimleri sürüyor. Kofçaz İlçe Tarım Müdürlüğü, gübre denetimlerine devam ediyor. Depo uygunluğu, tescil belgeleri, karekod, etiket ve ambalaj bilgileri kontrol ediliyor,” denildi. Denetimlerin amacının, gübre bayilerinde satılan ürünlerin mevzuata uygunluğunu sağlamak ve çiftçilerin kaliteli ve güvenilir ürünlere erişimini temin etmek olduğu vurgulandı.

Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat

Denetimler sırasında, gübrelerin depolandığı alanların uygunluğu inceleniyor. Depoların, gübrelerin muhafazası için gerekli şartları taşıyıp taşımadığı kontrol ediliyor ve olası eksiklikler hakkında bayilere bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca, gübrelerin tescil belgelerinin mevcut olup olmadığına, ürünlerin üzerindeki karekod ve etiket bilgilerinin doğruluğuna ve ambalajlarının standartlara uygun olup olmadığına dikkat ediliyor.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay