Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, 29 Ağustos 2024 tarihinde Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü'nün talimatı doğrultusunda Evde Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Komisyonu'nu topladı. Toplantı, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit'in koordinasyonunda gerçekleşti. Kırklareli Belediyesi Başkanlığı, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ildeki evde sağlık ve sosyal hizmetlerin mevcut durumu masaya yatırıldı.

Esnaf ve Sanatkarların Yaşadığı Sorunlar Görüşüldü Esnaf ve Sanatkarların Yaşadığı Sorunlar Görüşüldü

Toplantıda, hizmet sunumunda karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve evde sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve etkin bir şekilde nasıl sunulabileceği üzerine kapsamlı bir durum değerlendirmesi yapıldı. Katılımcılar, hizmetlerin daha verimli ve hızlı bir şekilde sunulabilmesi için görüş ve önerilerini paylaştı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün 2 Haziran 2023 tarih ve 32209 sayılı Evde Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Komisyonu teşkili talimatlandırılmıştır. Bahsi geçen talimat kapsamında; Evde Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Komisyonu 29.08.2024 tarihinde Kırklareli Belediyesi Başkanlığı, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün katılımı ile İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit koordinasyonunda toplanmış olup İlimizdeki Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerin mevcut durumunu, hizmet sunumunda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri sunuldu. Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerinin kaliteli ve etkin yürütülmesinde, verimli ve hızlı bir şekilde nasıl sunulabileceği konusunda durum değerlendirmesi yapılarak görüş ve öneriler paylaşıldı.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay