Kırklareli Valisi Sayın Uğur Turan, Kırklareli Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan “Otoyol Jandarma Komutanlığı”nın açılış töreninde hazır bulundu. İçişleri Bakanlığının, Trafik Görevlerinin Yürütülmesi Yönetmeliğinde yaptığı değişiklikler doğrultusunda kurulan bu yeni komutanlık, “Otoyollarda Trafik Sorumluluk Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Protokol” kapsamında hizmet verecek.

Böyle senaryo polisleri bile şaşırttı...Arkadaşına kapkaç yaptırttı Böyle senaryo polisleri bile şaşırttı...Arkadaşına kapkaç yaptırttı

Otoyol Jandarma Komutanlığı, otoyol üzerinde emniyet, asayiş ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla tam donanımlı bir hizmet sunmayı hedefliyor. Komutanlık bünyesinde, Otoyol Tim Komutanlığı, Adli Tim Komutanlığı ve Motosiklet Timinden oluşan birimler yer alıyor. Yapılan açıklamaya göre 8 adet SUV araç, 2 adet motosiklet, 1 mobil karakol aracı ve 1 minibüs tahsis edildi. Bu ekipmanlarla birlikte otoyolda güvenlik ve denetim faaliyetlerini 7 gün 24 saat boyunca sürdürecek olan komutanlık, Kırklareli ve ülke genelinde trafik güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Vali Turan, törende yaptığı konuşmada, Otoyol Jandarma Komutanlığı’nın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay