Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Bulgaristan'ın Şeytancık (Hitrino) Belediye Başkanı Nurettin İsmail’i ziyaret etti. Başkan Bulut, ziyaret sırasında Kırklareli ile Şeytancık arasında var olan tarihi bağlara dikkat çekerek, iki bölge arasında dostluğun ve iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Bulut, her iki toplumun kültürel ve sosyal ilişkilerini daha da güçlendirmek için çeşitli projeler geliştireceklerini ifade etti.  Kırklareli Belediyesi ziyarete ilişkin; “Belediye Başkanımız Derya Bulut, Bulgaristan Şeytancık’ın (Hitrino) Türk Belediye Başkanı Nurettin İsmail’i, Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun ile birlikte makamında ziyaret etti.” dedi.

Kışlık konserve yapan birçok kişi kavanoz kapağını kapatırken bu hatayı yapıyor Kışlık konserve yapan birçok kişi kavanoz kapağını kapatırken bu hatayı yapıyor

Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine değinerek, kültürel ve ekonomik iş birliklerinin artırılması gerektiğini belirtti. Orkun, bu tür ziyaretlerin sadece yerel yönetimler düzeyinde değil, toplumun her kesiminde dostluk ve iş birliğini teşvik etmesi açısından faydalı olduğunu söyledi.

Şeytancık Belediye Başkanı Nurettin İsmail, Bulut ve Orkun’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk ve Bulgar halkları arasında var olan dostluğun ve kardeşliğin daha da güçlenmesi gerektiğini vurguladı. İsmail, bölgedeki Türk toplumu ile Bulgar toplumu arasında köprü vazifesi gören projelerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay