Medya organizasyonundaki yaratıcı grubun yöneticilerinin her sabah genellikle saat 10.00–12.00 arasında yaptıkları toplantıdır. Toplantıya, genel yayın yönetmeni başkanlık eder. Yazı işleri müdürü, sorumlu yazı işleri müdürü, haber müdürü, istihbarat, ekonomi, dış haberler, sanat, magazin, yurt haberleri servislerinin şefleri ve şef yardımcıları, fotoğraf servisi sorumlusu toplantıya katılır.
Toplantı öncesinde, gazetenin haber gündemi, kapsamlı bir bülten olarak toplantıya katılacaklara dağıtılır. Gündem bültenine Ankara, İzmir büroları ile istihbarat, ekonomi, dış haberler, sanat, magazin, yurt haberleri servisleri o gün izleyecekleri rutin haberlerle tamamladıkları özel haberlerin, başlıklarını ve spotlarını listeler hâlinde verir.
Genel yayın yönetmeni toplantıda, bir gün önceki haberlerin başarı ya da başarısızlıklarını değerlendirir. Ayrıca gündem bültenindeki haberlerini ilgili servis şeflerinden anlatmalarını ister. Her servis şefi haberlerini, elindeki fotoğraf malzemesiyle tanıtır. Böylece toplantıda genel yayın yönetmenine haber brifingi verilir.
Genel yayın yönetmeni bu malzemelerden sürmanşeti, manşeti ve birinci sayfada yer alacak haber ve fotoğrafları belirler. Birinci sayfada hangi haberlere grafik verileceğini ya da karikatür kullanılıp kullanılmayacağını açıklar. Toplantıya daha sonra yazı işleri müdürü devam ederek diğer haber sayfalarına seçilecek haberleri belirler.
Çoğunlukla da servis şeflerini sayfalarında özgür bırakma eğilimleri vardır. Bir gün sonraki gazete iki saatlik gündem toplantısında belirlenir. Toplantının amacı, boş sayfaları gazete hâline getirmenin yanı sıra, haber servisleri arasında koordinasyon sağlamaktır. Ayrıca yayın politikasında sosyal değişimin baskısıyla yapılması gereken değişiklikler de bu toplantıda tartışılır. İkinci toplantı manşetin kesin olarak belirlenmesi için yapılan, manşet toplantısıdır.
Bu da saat 13.00–13.15 gibi düzenlenir. Yine aynı kişilerin katıldığı bu toplantı, gündem toplantısına göre daha kısa sürer. Gün içindeki gelişmeler değerlendirilir ve manşet belirlenir. Manşet konusunda anlaşmazlık ortaya çıkarsa son sözü genel yayın yönetmeni söyler. Bu toplantıdan sonra gazetenin ilk baskısı olan taşra baskısı tamamlanır.
Gazeteler taşraya dağıtıma gönderilir. İkinci baskı, Ankara baskısıdır. Günün üçüncü toplantısı değişiklik toplantısı adıyla saat 17.30–18.00 gibi yapılır. Bu toplantının amacı son değişikliklere karar vermektir. Yapılan değişiklikler doğrultusunda gazetelerin İstanbul, Ankara ve taşra baskıları yeniden şekillendirilir. Ülke gündemini ilgilendiren önemli haberler, üç baskıya da girer. Gündem toplantılarının yazısız bir anayasası vardır.
Orada konuşulanlar hiçbir şekilde başka mekânlarda tekrarlanmaz. Gündem toplantılarını, savaş stratejilerinin belirlendiği taktiklerin verildiği askerî bir toplantıya benzetebiliriz. Toplantıdaki planlar uygulanır, açıklanmaz sadece gidilir savaşılır.
Gazeteci kuşkusuz her vatandaş gibi radyo dinler, TV izler. Ancak bir gazetecinin radyo ve televizyonlarda izlediği ilk, bazılarına göre de tek program haberlerdir. Gazeteci radyo-TV haberlerini değişik nedenlerle izler. Bunlardan ilki haber alma nedenidir.
Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi dünyanın öbür ucunda meydana gelen olayları bizlere anında radyo ve televizyon aracılığıyla ulaştırır. Yazılı basının çoğu kez bu çabuklukla haber kaynağına ulaşması, yaşanılan olaylardan okuyucusunu haberdar etmesi mümkün olmayabilir. Bu nedenle görüntünün ya da haberin anında ulaştırılmasının tek yolu radyo-televizyondur. Kimi haberlerin toplanması için radyo televizyon haberleri yazılı basın için önemli kaynak teşkil eder.
Radyo dinlemenin, televizyon izlemenin ikinci ana nedeni, muhabirin yazdığı haberi radyo ve televizyonda doğrulatma isteğidir. Muhabir haberin doğruluğu konusunda radyo ve televizyon bültenlerini önemli bir araç olarak kullanır. Üçüncü önemli neden, yazılı basının verdiği haberin yarattığı yankı ve etkinin radyo ve televizyon kuruluşlarında nasıl yer aldığının takip edilmesi isteğidir. Bu da haberin devamı açısından önemli bir konudur.