Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, 15. Bağ Bozumu Şenlikleri'nin üçüncü gününde, kendi alanında bir duayen olan Prof. Dr. Mehmet Özdoğan tarafından verilen ve Kırklareli’nin bağcılık tarihine ışık tutan “Aşağıpınar’dan Kanlıgeçit’e Bağcılık” konulu söyleşiye katıldı.

Başkan Bulut, Prof. Özdoğan'ın engin bilgisinin geçmişin kapılarını aralarken, bağcılığın bu topraklardaki köklü geçmişine dair sunduğu değerli argümanların altını çizdi. Bulut, dinleyicilere bağcılığın yalnızca ekonomik değil, kültürel ve sosyal boyutlarını da aktardı.

Etkinlikte, bağcılığın tarihsel süreçleri ve bu süreçte yaşanan değişimlerin yanı sıra, bağcılığın Kırklareli’nin kimliğindeki yeri de masaya yatırıldı.

Başkan Derya Bulut;"Prof. Özdoğan'ın arkeoloji ve kültürel tarih konusundaki engin bilgisi, bizlere geçmişin kapılarını aralarken, bağcılığın bu topraklardaki köklü geçmişine dair değerli argümanlar da sundu. Bu söyleşi vesilesiyle, bölgemizde bağcılığın tarihini ve önemini anlamamıza katkıda bulunduğu için, çok değerli hocam Prof. Dr. Mehmet Özdoğan başta olmak üzere, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şafak Nergiz’e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Söyleşi sonunda, Başkan Bulut, katkılarından dolayı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ve Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şafak Nergiz’e teşekkür etti.

Dağtaş, Dilara ve Tunay Çiftini Yalnız Bırakmadı Dağtaş, Dilara ve Tunay Çiftini Yalnız Bırakmadı

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner