Kırklareli Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını Belediye Başkanı Derya Bulut’un başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının gündeminde, 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik planın görüşülmesiyle birlikte birçok önemli karar yer aldı.

Toplantının başlangıcında, önceki ay ihtisas komisyonlarına havale edilen gündem maddeleri oylamaya sunuldu. Toplantıda, Çeşitli İşler Komisyonu'na havale edilen ve Şehit İstihkam Çavuş Anıl Yalap’ın isminin, ailesinin ikamet ettiği TOKİ mevkiinde inşaatı devam eden park alanına verilmesi talebiydi. Bu talep, komisyon kararı doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi ve şehidin isminin yaşatılması kararlaştırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi grubunun toplantı başında sunduğu bir diğer önerge ise, yakın zamanda hayatını kaybeden, önceki dönem İl Genel Meclis Başkanı ve emekli öğretmen Aydın Karakoç'un isminin bir parka verilmesi önerisiydi. Bu önerge, komisyona havale edilmeden oy birliğiyle kabul edildi. Şehit Anıl Yalap’ın isminin verildiği park nedeniyle, müsait duruma gelen ve Karakoç'un evinin yanında yer alan İstasyon Mahallesi’ndeki parka, Aydın Karakoç'un isminin verilmesine karar verildi.

60 yıllık tecrübe: Ayakkabı tamirciliğiyle ağaran saçlar 60 yıllık tecrübe: Ayakkabı tamirciliğiyle ağaran saçlar

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner