Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başladığı 9 Eylül 2024 tarihinde, il genelinde çocuk ve gençlerin güvenliğini sağlamak amacıyla geniş kapsamlı denetimler yaptı. Sabah saat 08:00’de başlayan ve akşam 18:00’e kadar süren denetimler, okul çevreleri ile servis araçlarına yönelik gerçekleştirildi.

Uygulama kapsamında il genelinde 103 okulun çevresi kontrol edilirken, 424 şahıs, 31 metruk bina, 9 internet salonu, 6 oyun salonu, 59 kahvehane, 9 iddia bayii, 19 içkili yer, 43 büfe ve 57 park ile bahçe denetlendi. Denetimlerin amaçlarından biri de çocukların güvenli bir eğitim ortamında bulunmalarını sağlamak ve olası tehlikelere karşı tedbir almaktı.

Ayrıca, 115 okul servis aracı sorumluluk güzergâhlarında denetlenerek, güvenli taşıma standartlarının sağlandığı kontrol edildi. İl Emniyet Müdürlüğü, bu tür denetimlerin eğitim yılının devamı boyunca süreceğini belirterek, çocukların güvenliğini en üst düzeyde tutmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Sıla bebek olayında yeni detaylar: Tutuklu anne, birçok yerden destek almış Sıla bebek olayında yeni detaylar: Tutuklu anne, birçok yerden destek almış

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner