Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 15 Eylül Dünya Lenfoma Günü’nü farkındalık etkinlikleriyle kutladı. Hematoloji Uzmanı Dr. Sevgi Polat Bağcıer, hastalık hakkında önemli bilgiler vererek, erken teşhisin önemine dikkat çekti. Lenfoma hastalığı, bağışıklık sistemini etkileyen ve lenf düğümlerinde başlayan bir kanser türü olarak biliniyor. Her yıl bu özel günde dünya genelinde hastalığa karşı farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

Tatarköy’de Halk Sağlığı Haftası Etkinliği Yapıldı Tatarköy’de Halk Sağlığı Haftası Etkinliği Yapıldı

Dr. Sevgi Polat Bağcıer, 2004 yılından beri kutlanan Dünya Lenfoma Farkındalık Günü’nün, hastalık hakkındaki bilgi eksikliğini gidermeyi ve hastaların yaşadığı zorluklara dikkat çekmeyi amaçladığını belirtti. “Erken teşhis ve tedavi hayat kurtarır” prensibiyle hareket eden Bağcier, hastalığın belirtilerinin dikkate alınmasının hayati olduğunu vurguladı.

Etkinlik kapsamında hastalığa dair bilgilendirici konuşmalar yapılırken, katılımcılara hastalıkla mücadelede güncel tedavi yöntemleri ve destek mekanizmaları da anlatıldı. Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da lenfoma farkındalığına katkı sağlamak amacıyla toplumun bilinçlenmesine yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner