AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün Edirne 5. Kısım, Tekirdağ 2. Kısım ve Kırklareli 3. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme (TİGH) projelerine yönelik işlerin yapım sözleşmelerini imzaladığını duyurdu. Bu projeler, toplamda 815 bin 720 dekar alana yayılan toprakları su ile buluşturmayı ve vatandaşlara içme ile kullanma suyu temin etmeyi hedefliyor.

Projelerin amacının sadece sulama olmadığını vurgulayan Dağtaş, derelerdeki taşkın riskini azaltarak bölgedeki tarımsal üretim verimliliğinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Bu kapsamda arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapılacağını kaydeden Dağtaş, bölge tarımının daha modern ve verimli hale geleceğini ifade etti.

459083478 18455304097041234 1417063705998792838 N

Başkan Dağtaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Edirne 5.Kısım Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesine, Tekirdağ 2.Kısım AT ve TİGH Projesine ve Kırklareli 3.Kısım AT ve TİGH Projesine ait işlerin yapım sözleşmesini imzaladı.

Yapılan bu yatırımlar ile toplamda 815 bin 720 dekar alandan oluşan illerimizin topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımızı içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya, tarla içi geliştirme ve toplulaştırmayı hedeflemektedir.

Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun.”

Babaeski’de Yapılacak Projeler Masaya Yatırıldı Babaeski’de Yapılacak Projeler Masaya Yatırıldı

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner