Yıldızlar Çocuk Akademisi, EKO Okullar Programı kapsamında çevre eğitimi konusunda üstün başarı elde ederek Yeşil Bayrak Ulusal Ödülü'ne layık görüldü. Yeşil Bayrak Ödülü, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarını hedefleyen EKO Okullar Programı'nın bir parçası olarak veriliyor. Okul öncesi ve ilkokul seviyelerinde 2 yıl boyunca uygulanan bu program, çocuklara çevre bilincini aşılayarak onları çevre konularında duyarlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.

Yıldızlar Çocuk Akademisi, TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciliği ile iş birliği yaparak bu önemli başarıya imza attı. Şebnem Savaş, Özlem Savaş ve Elçim Yanıkkol Erdoğmuş önderliğindeki öğretmenlerin yönlendirmesi ve öğrencilerin katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmalar, Yeşil Bayrak Ulusal Ödülü'nü hak etmelerini sağladı.

Ödül töreni, Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törende, Yeşil Bayrak'ı TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdülkadir Ateş ve Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdülhekimoğulları tarafından Yıldızlar Çocuk Akademisi'ne takdim edildi.

Bu ödül, okulun çevre eğitimi ve sürdürülebilirlik konusundaki başarısını ulusal düzeyde de kanıtlar nitelikte oldu. Yıldızlar Çocuk Akademisi, öğrencilerine çevre bilinci aşılayarak gelecek nesillerin çevreye duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamaya devam edecek.

Haber: Arzu Dursun AtayAdızz