Üsküp Belediye Başkanlığı, beldede yürütülen ağaçlandırma ve çevre düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Belediye tarafından başlatılan bu projeler, beldenin çeşitli noktalarında gerçekleştiriliyor ve halkın yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Son olarak, hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan "Pazlak Çeşmesi" olarak adlandırılan çeşmenin etrafında ve Çukurpınar Yolu üzerindeki köprünün her iki tarafında ağaçlandırma ve çevre düzenleme işlemleri tamamlandı. Ayrıca, bölgedeki derede taşkın koruma amaçlı genişletme çalışmaları, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü 112. Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Alpullu’da Yol Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor Alpullu’da Yol Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Belediye Başkanı Halil Çallı, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, beldede vatandaşların aileleriyle piknik yapabileceği alanların eksik olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Bu doğrultuda iki önemli nokta seçtiklerini ifade eden Çallı, bunlardan birincisinin Pazlak Çeşmesi çevresi, ikincisinin ise Dupnisa Mağarası yolu üzerindeki köprünün çevresi olduğunu söyledi. Bu alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını ve ağaçların düzenli olarak sulandığını vurguladı.

Başkan Çallı, ayrıca köprü çevresinde sosyal tesis tarzında bir alan oluşturma hedeflerinin olduğunu, çalışmalar tamamlandığında vatandaşlar için güzel vakit geçirebilecekleri alanlar yaratacaklarını belirtti. Çevre düzenleme ve ağaçlandırma projelerinin beldeye olumlu katkılar sağlayacağını ve vatandaşların bu yeniliklerden faydalanacağını sözlerine ekledi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay