Terörle mücadelede iki gözünü ve bir ayağını kaybeden gazi hayata sımsıkı sarılıyor Terörle mücadelede iki gözünü ve bir ayağını kaybeden gazi hayata sımsıkı sarılıyor

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Vize ilçesinde çam keseböceği ile mücadele yöntemleri konusunda askeri personele yönelik eğitim düzenledi. İlçe Müdürlüğü'nün teknik personelleri tarafından verilen eğitim, askeri kışla bahçesinde ve Mehmetçik Hatıra Ormanlarında bulunan çam ağaçlarında yaygın olarak görülen çam keseböceği hakkında detaylı bilgi sunmayı amaçladı.

Eğitimde, çam keseböceğinin zarar şekli ve mücadele yöntemleri detaylı olarak anlatıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Vize ilçemizde çam keseböceği eğitimi verildi. İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından, askeri kışla bahçesinde ve Mehmetçik Hatıra Ormanlarında bulunan çam ağaçlarında yaygınlık gösteren çam keseböceği ile mücadele yöntemleri hakkında bilgi vermek amacıyla askeri personele eğitim sunumu yapıldı. Böceğin zarar şekli, mücadele yöntemleri detaylı olarak anlatıldı," ifadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay