Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kırklareli İl Başkanlığı, Aile Bakanlığı'nda çalışan emekçilere yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Sendika, Aile Bakanlığı'ndaki üye sayısında çoğunluğa sahip olduklarını ve 3 Temmuz'da yetki başvurusu yapacaklarını belirtti.

Yetki Başvuru Tarihi Yaklaşıyor

Sendika yetkilileri, "Saygıdeğer Aile Bakanlığı Emekçileri, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak, Aile Bakanlığında üye sayısında çoğunluktayız. 3 Temmuz yetki başvuru tarihi geldiği an başvurumuzu yapıp yetkimizi alacağız," ifadeleriyle üye işçilere seslendi. Sendika, dün itibariyle sendikalar arası üyelik geçiş süresinin sona erdiğini hatırlatarak, "Temmuz 3'e kadar boşta olup dayanışma aidatı verenler sendikalara üye olabilecek. 3 Temmuzda ise yetki başvurusu yapılacak ve en çok üyesi olan yetkiyi alacak," dedi.

Babaeski’de Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi Babaeski’de Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

"Malum Sendika"ya Tepki

Açıklamada, "Malum Sendika" olarak adlandırılan diğer sendikaya yönelik eleştiriler de yer aldı. Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası, "Malum Sendika bu süreçte bile yalan konuşup insanların algısıyla oynamaktadır. Doğru olanı söylemek Emekçiye verdiğimiz değer gereğidir. Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası sayısal üstünlüğü ele geçirmiş durumdadır. Bu kadar saldırmaları ve yalan konuşmaları kaybetmelerinin alametidir," ifadeleriyle rakip sendikayı eleştirdi.

Emekçilere Teşekkür ve Gelecek Vaatleri

Sendika yetkilileri, Aile Bakanlığı çalışanı işçilere teşekkür ederek, "Biz bu yola çıkarken tek bir şey söyledik, işçinin lehine hareket edeceğiz. Aile Bakanlığı çalışanı işçilerimize binlerce kez teşekkür ediyoruz. Yeni döneme Hak Mücadelesi için çoğunluk olarak sendikamız çatısı altında toplanan emekçilere sözümüz var. Güzel günler göreceğiz," ifadelerini kullandı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası'ndan Güvence

Son olarak, sendika yetkilileri üyelerine güven vermek amacıyla, "Telaş yapmayın, biziz biz Türkiye sağlık işçileri sendikasıyız. Türkiye’de Türk-İş var," diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası, Aile Bakanlığı emekçilerinin haklarını savunmak ve onların lehine hareket etmek için kararlılıkla mücadele edeceğini vurguladı. 3 Temmuz'da yapılacak yetki başvurusuyla sendikal süreçte önemli bir adım atılacak.

Haber: Arzu Dursun Taner

Muhabir: Arzu Dursun Atay