Teşkilatla bir araya gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Kırklareli'nde düzenlenen toplantıda yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıya, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün, Kadın Kolları Başkanı Canan Genim ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş, seçim sürecinde ve sonrasında Kırklareli yönetimine verdikleri destekten dolayı Yılmaz’a teşekkür etti. Dağtaş, "Kente geldikleri için kendilerine minnettarız" dedi.

İYİ Parti'den istifa eden Uzunköprü Belediye Başkanı Martin CHP'ye katıldı İYİ Parti'den istifa eden Uzunköprü Belediye Başkanı Martin CHP'ye katıldı

Yılmaz ise yaptığı konuşmada, AK Parti'nin tüm illeri ziyaret ettiğini belirterek Kırklareli'ne de bu çerçevede geldiklerini söyledi. Yılmaz, "31 Mart seçimleri sonrası 47'nci il olarak Kırklareli'ni ziyaret ediyoruz. Teşkilat mensuplarımızla bir araya gelerek seçim sonuçlarını derinlemesine değerlendireceğiz" dedi.

"Seçim Sonuçlarını Yakından İnceliyoruz"

31 Mart seçimlerini geride bıraktıklarını ifade eden Yılmaz, önlerinde yeni bir süreç olduğunu vurguladı. "Önümüzde bir kongre süreci var ve daha ileride 2028/2029 seçimleri bulunuyor" diyen Yılmaz, AK Parti’nin dış politika stratejilerinin de bölgesel ve küresel etkiler yaratacağını söyledi. Yılmaz, Balkanlardan Kafkaslara, Orta Doğu'ya kadar geniş bir coğrafyada AK Parti'nin siyasetinin merakla takip edildiğini belirtti.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'de bölgesel sorunları gündeme getireceği bir konuşma yapacağını da hatırlatarak, "Bizler durmadan çalışıyoruz, milletimizin beklentilerini karşılamak için daha fazla gayret göstermemiz gerektiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"31 Mart Sonuçlarından Memnun Değiliz"

Yılmaz, 31 Mart seçim sonuçlarının beklentilerin altında kaldığını belirtti. "Biz Kırklareli'nde daha iyi sonuçlar almalıydık" diyen Yılmaz, AK Parti'nin Kırklareli'nde tüm ilçeleri kazanabilecek potansiyele sahip olduğunu ancak milletin tercihlerine saygı duyduklarını söyledi.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını ileten Yılmaz, teşkilat üyelerinin çalışmalarını daha da artırmaları gerektiğini vurguladı.

Haber: H. Murat Taner

0A449B2D F374 41D5 A2C6 C38E7Cd3B7E8

Muhabir: Hacı Murat Taner