Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü "Bağımlı Olma Özgür Ol" projesi kapsamında önemli bir eğitim düzenledi. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) tarafından verilen eğitimde, denetimli serbestlikten yararlanan kişilere kadına yönelik şiddetle mücadele konularında farkındalık kazandırıldı.

Eğitimde, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, kadınların şiddetle mücadelede kullanabilecekleri KADES (Kadın Destek Uygulaması) mobil uygulaması tanıtılarak, şiddete maruz kalmaları durumunda nasıl destek alabilecekleri açıklandı.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bu tür eğitimlerle toplumsal farkındalığı artırmayı ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor. İlerleyen dönemlerde de bu konudaki eğitim faaliyetlerinin devam edeceği ve şiddetsiz bir yaşam kültürünün yaygınlaştırılması için çalışmaların süreceği vurgulandı.

Depremin bile vazgeçiremediği 35 yıllık tutkusunu evinin çatısında sürdürüyor Depremin bile vazgeçiremediği 35 yıllık tutkusunu evinin çatısında sürdürüyor

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay