Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ile 2024 yılına yönelik kulak küpesi uygulaması, kayıt ve düşen küpe işlemleri için yetki devri sözleşmesi imzaladı. İl Müdürü Gökhan Karaca ve Birlik Başkanı Ali Dermenci tarafından imzalanan bu sözleşme, işletmelerde doğan 0-180 gün yaş arasındaki sığır cinsi hayvanların küpelenmesi ve kayıt altına alınmasını kapsıyor.

Başkan Bulut, Canlı Yayına Katılacak Başkan Bulut, Canlı Yayına Katılacak

Sözleşme kapsamında, sığırların tanımlanması ve tesciliyle ilgili işlemler birlik personeli tarafından yürütülecek. Birlik personeline küpeleme, hayvan ırk ve yaş bilgileriyle Hayvan Bilgi Sistemi (TURKVET) kayıt işlemleri konusunda gerekli eğitimler verildi. Bu hizmetin tüm üreticilere etkin bir şekilde ulaştırılması hedefleniyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İl Müdürlüğümüz ile Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği arasında, 2024 yılı için kulak küpesi uygulaması, kayıt ve düşen küpe işlemleri için yetki devri sözleşmesi imzalandı.

İl Müdürümüz Gökhan Karaca ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci tarafından imzalanan sözleşme ile işletmelerde doğan 0-180 gün yaş arasındaki sığır cinsi hayvanların küpelenmesi, kayıt altına alınması ve düşen küpeler ile ilgili işlemler birlik personelleri tarafından, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması ve Tescili Yönetmeliği kapsamında imzalanan sözleşme çerçevesinde yürütülecektir.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde küpeleme ve kayıt faaliyetlerini yürütecek personele küpe uygulanması, hayvan ırk ve yaş özellikleri ile Hayvan Bilgi Sistemindeki (TURKVET) kayıt işlemleri hakkında gerekli eğitimler verilmiş olup, Birlik tarafından büyükbaş hayvanların tanımlama işlemleri hizmeti tüm üreticilerimize ulaştırılacaktır.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner