Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla, Akgün Soğutma İç ve Dış Tic. Ltd. Şti firmasının yeni kurulan fabrikasını ziyaret ederek, yerinde incelemelerde bulundu. Fabrikanın yöneticilerinden ithal ikame ve yoğunluklu olarak ihracat yapma maksadıyla kurulan bu tesisin Türkiye’de ilk, yakın Avrupa coğrafyasında ise benzeri olmayan bir fabrika olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Başkan Yayla, fabrikada son teknoloji üretim ekipmanlarının kullanıldığını ve bu modern tesisin Babaeski için önemli bir istihdam kaynağı yaratacağını ifade etti. Ziyaret sırasında fabrikanın faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler alan Başkan Yayla, fabrikanın bölge ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Yayla, Fabrika Müdürü Süleyman Çavuşoğlu ve ekibine ilgileri ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Yayla, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Akgün Soğutma İç ve Dış Tic. Ltd. Şti firmasına ziyarette bulunarak yeni kurulan fabrikalarının yerinde incelemelerini yaptık. Fabrika yöneticilerinden ithal ikame ve yoğunluklu olarak ihracat yapma maksadıyla teşkil edilen fabrikanın Türkiye’de ilk olup yakın Avrupa coğrafyasında benzeri olmayan bir tesis olduğunu öğrendik. Son teknoloji üretim ekipmanlarıyla donatılmış olan fabrikanın bölgemiz, ülkemiz için değer ve ilçemiz için istihdam yaratacak olması bizleri mutlu etti. Fabrika Müdürü Süleyman Çavuşoğlu ve ekibine ilgileri, güzel ağırlamalarından dolayı teşekkür ederiz. Bu vesileyle Babaeski’mize değer katacak tüm yatırım ve yatırımcıları ilçemize beklediğimizi belirtmek isteriz. Hayırlı uğurlu olsun.’’

Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay