Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, 2022-2025 yılları arasında yürütmekte olduğu "Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti" teması kapsamında Ar-Ge birimi tarafından detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Enstitünün farklı atölyeleri için ayrı ayrı düzenlenen sunumlarda, tema çerçevesinde yapılabilecek çalışmalar ve üretilecek ürünler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, Osmanlı medeniyetinin kültürel zenginliklerinin yeniden yorumlanması ve günümüz tasarımlarına adapte edilmesi üzerine çeşitli fikirler paylaşıldı. Ayrıca enstitü atölyelerinde geleneksel el sanatları, kumaş ve desen çalışmaları, aksesuar ve giyim tasarımlarının nasıl hayata geçirileceği konusunda detaylı bir planlama yapıldı.

Vize Belediyesi Erasmus Proje Ekibini Ağırladı Vize Belediyesi Erasmus Proje Ekibini Ağırladı

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, “2022-2025 yılları arasında çalışmakta olduğumuz Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti tema konumuz hakkında Ar-Ge birimi tarafından tüm atölyelere ayrı ayrı sunum gerçekleştirildi ve yapılabilecek ürünler hakkında planlamalar yapıldı.” ifadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay