Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına hazırlık kapsamında okul müdürlerine yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" tanıtım ve eğitim toplantısı gerçekleştirdi. Namık Kemal Ortaokulu’nun toplantı salonunda düzenlenen programda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitimde sağlayacağı yenilikler ve uygulama süreci detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir ve Şube Müdürü Hasan Değirmenci başkanlık etti. Müdür Akdemir, yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî gelişimlerini destekleyen bütüncül bir eğitim yaklaşımı sunduğunu vurguladı. Bu modelin, beceri ve değerler çerçevesinde yetkin ve erdemli bireyler yetiştirme hedefi taşıdığını belirtti.

Öğrencilere Kütüphane Gezisi Düzenlendi Öğrencilere Kütüphane Gezisi Düzenlendi

Müdür Akdemir, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bütüncül eğitim yaklaşımlarıyla beceriler ve değerler çerçevesinde yetkin ve erdemli insanın yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Büyük bir gayret ve özveriyle ortaya çıkan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı bir biçimde ulaştırılması amacıyla eğitici eğitimleri yapılmış ve Eylül dönemi seminerlerinde öğretmen eğitimlerimiz planlanmıştır. 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9. Sınıf düzeylerinde uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' nin ülkemize, milletimize, eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Maarif Modeli'nin uygulanmasında öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz önemli bir role sahiptir. Maarif Modeli'miz ülkemize Türkiye Yüzyılı'nın inşasında büyük fayda sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay