Hazırlıklarını yaparken hayatını kaybettiği sergisi yarım kalmadı Hazırlıklarını yaparken hayatını kaybettiği sergisi yarım kalmadı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Vize ilçesinde Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü'nün geliştirdiği yerli ve milli mısır çeşitleri Kale ve Aga ile kurulan demonstrasyon alanının çiftçiler ve ilgili paydaşlar tarafından incelendiğini bildirdi. Demonstrasyon alanında, yerli mısır çeşitlerinin verimliliği ve adaptasyon özellikleri gözlemlendi.

Çiftçiler ve teknik personel, demonstrasyon alanında yer alan Kale ve Aga çeşitlerinin büyüme süreçlerini ve verimliliklerini değerlendirdi. Bu tür etkinliklerin, yerli ve milli tarım çeşitlerinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Vize ilçemizde mısır demonstrasyonu kuruldu! Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü'nün geliştirdiği yerli ve milli mısır çeşitleri Kale ve Aga ile kurulan demonstrasyon alanı incelendi.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner