Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Vize ilçesinde yürütülen “Pırasa Tarımında Yeşeren Bereket Projesi” ile yerli pırasa çeşitlerinin ekimi ve hasadı devam ediyor. İlçe Tarım Müdürlüğü, bu projeye katılan çiftçileri desteklemeye devam ederken, hasat sürecinde de üreticilerin yanında bulunarak onlara teknik destek sağlıyor. Vize İlçe Müdürü ve teknik personel, pırasa ekimi yapan çiftçileri ziyaret ederek ürün kalitesini ve hasat sürecini yerinde inceledi.

Müftü Harun Bulaca, Köyleri Ziyaret Etti Müftü Harun Bulaca, Köyleri Ziyaret Etti

Proje kapsamında, özellikle kadın çiftçilerin üretime katkı sağlaması teşvik edilirken, pırasalar hasat edildikten sonra yıkama havuzlarında temizleniyor. Ardından demetlenen pırasalar, Vize ve çevre ilçelere iç pazar satışına sunuluyor. Çiftçiler, bu projeyle pırasa tarımından daha verimli ve sürdürülebilir gelir elde ederken, yerel üretimi destekleyen bu tür projelerin kendilerine büyük katkı sağladığını belirtiyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Vize ilçemizde pırasa hasadı devam ediyor. Vize İlçe Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Pırasa Tarımında Yeşeren Bereket Projesi” ne başvuran üreticilerimizin hasadı İlçe Müdürümüz ve teknik personellerimizce ziyaret edildi.

Proje kapsamında yerli pırasa çeşitlerini eken kadın çiftçilerimiz hasat ettikleri pırasaları yıkama havuzlarında temizledikten sonra demetleyerek iç pazara satışını gerçekleştiriyor.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay