Vize Belediyesi, ilçede geleneksel halk oyunlarını öğrenmek ve yaşatmak isteyen herkese yönelik bir Halk Oyunları Kursu açıyor. Kurslar, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerinde düzenlenecek ve farklı yörelere ait halk oyunlarını içerecek. Katılmak isteyenler, Vize Belediyesi Halkla İlişkiler Birimine başvuruda bulunabilirler.

Belediye Başkanı Ercan Özalp, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vizemizin ve ülkemizin kültürel değerlerini yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak için  spordan sanata birçok alanda kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Folklorik değerlerimizi öğretmek ve sevdirmek için açtığımız kursumuza değerli halkımızın katılımlarını bekliyoruz. Halkoyunları kurslarımıza katılım sağlayan herkese ve kurslarda eğitimleri verecek öğretmenlerimize başarılar diliyor, verimli bir dönem geçirmelerini diliyorum. Vize Belediyesi olarak tüm çabamız; siz değerli halkımız, çocuklarımız ve gençlerimiz için.” ifadelerini kullandı.

Retrobüs, Pınarhisar’ı Salladı Retrobüs, Pınarhisar’ı Salladı

Kurs gün ve saatleri, katılımcıların yaş gruplarına ve kurs kategorilerine göre belirlenecek. Vize Belediyesi, bu kurslarla ilçedeki kültürel yaşamı canlandırmayı ve halkın geleneksel değerlerine sahip çıkmasını hedefliyor.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner