BAL-GÖÇ Trakya Başkanı ve CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Veli Öner, 9 Haziran'da yapılacak Bulgaristan Genel Seçimleri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri seçimleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Öner, Türkiye'de kurulacak 166 seçim sandığında oyların 07.00–20.00 saatleri arasında kullanılabileceğini hatırlattı.

Güroğlu’nun Görevi Kutlandı Güroğlu’nun Görevi Kutlandı

Öner, seçimlerin en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için yoğun çaba gösteren Balkan Göçmeni Dernek Yöneticilerine, gönüllü vatandaşlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Pazar günü Bulgaristan’ın tek Türk partisi olan Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni (HÖH) destekleyeceklerini belirtti.

Veli Öner, açıklamasında şunları kaydetti:  “Değerli Hemşerim. 9 Haziran Bulgaristan Genel Seçimleri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri seçimlerinin arifesindeyiz.

Türkiye’de kurulacak olan 166 Adet seçim sandığında, oylarımızı 07.00 -20.00 saatleri arasında kullanabiliriz. Gecesini gündüzüne katarak çalışan ve seçimleri en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için tüm hazırlıkları yapan Balkan Göçmeni Dernek Yöneticilerine, gönüllü vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Pazar günü bize yakışanı yaparak, Bulgaristan’ın tek Türk Partisi olan Hak ve Özgürlükleri Hareketini destekleyeceğiz. Çünkü bizler, geçmişte adımızı, dinimizi ve kimliğimizi kimin değiştirmek istediğini biliyoruz. Bizler, bizleri ata topraklarımızdan kimler tarafından kovulduğumuzu biliyoruz, bizler yaşlılarımızın kılık kıyafetine karışanları, çocuklarımızı sünnet ettirmeyenleri bayramlarımızı yasaklayanları biliyoruz.

Deli Ormanda,Kırcaalide Haskovoda,Belene zindanlarında ,soydaşlarımızı kim şehit etti ,kim işkence yaptı çok iyi biliyoruz. Bizler, çifte vatandaşlık hakkımızı kim elimizden almak istiyor, yaşlılarımızın emeklilik hakkını kimin gasp etmek istediğini biliyoruz. Bizler Türkan Feyzullah’ı kim şehit etti çok iyi biliyoruz… İşte tüm bu acı hikayelerin bir daha yaşanmaması için, Bulgaristan’da herkesin  eşit bir şekilde ve barış içinde yaşayabilmesi için, kazanılmış haklarımızı koruyabilmek için, Partimizi iktidara taşımak için ve en önemlisi orada kalan kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı desteklemek için, oyumuzu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partimize vereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay