Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, 26 Ağustos’un Türk tarihi için taşıdığı büyük önemi vurgulayan bir mesaj yayımladı. Malazgirt Zaferi’nin 953. ve Büyük Taarruz’un 102. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Anadolu’nun Türklere yurt olmasında ve sonsuza dek Türk yurdu olarak kalmasında emeği geçen tüm kahramanları minnetle andığını belirtti.

Milletvekili Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “26 Ağustos 1071'de Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 953. ve 1922'de Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını dünyaya gösteren Büyük Taarruz ‘un 102. yılı kutlu olsun. Bu şanlı zaferleri bizlere armağan eden başta Sultan Alparslan ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Talay: “Gaziler Günü Kutlu Olsun” Talay: “Gaziler Günü Kutlu Olsun”

Tarihin bu dönüm noktalarının, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığını gösterdiğini ifade eden Özkan, bu büyük zaferlerin önemini gelecek nesillere aktarmanın her Türk vatandaşının görevi olduğunu belirtti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner