Lüleburgaz'da Safkan Atların Sağlık Kontrolleri Sürüyor Lüleburgaz'da Safkan Atların Sağlık Kontrolleri Sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, emekli maaşlarının yetersizliğine ve açlık sınırının altında kalmasına ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Milletvekili Gündoğdu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Emeklinin açlığa mahkûm edilmesine müjde diyenlere yazıklar olsun, yazıklar olsun! Açlık sınırı 19 bin 44 lira, en düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 lira oldu. Artık emekliye sabır demeyin. Emekli sizden teşvik, bağış, merhamet istemiyor. Emekli, alın terinin ve vergilerinin karşılığını istiyor. Emekli, insan onuruna yakışır, açlık sınırının üzerinde bir maaş istiyor."

Vekil Gündoğdu, emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Emekliye kaynak yok diyenler çekilsin, kaynak bulanlar gelsin, kaymak yiyenler değil!" diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamalarıyla emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Gündoğdu, emeklilerin insanca yaşayabileceği bir gelir seviyesine ulaşması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner