CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Kırklareli merkez ve çevresinde 14 Haziran 2024 tarihinde meydana gelen doğal afet hakkında açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, şiddetli yağış, ceviz büyüklüğündeki dolu ve rüzgarın neden olduğu zararların özellikle Üsküp Beldesi, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Asılbeyli, Karıncak, Arizbaba köylerinde büyük olduğunu belirtti.

Afetin tarım alanları, ekili alanlar ve kanatlı hayvanlar üzerinde ciddi etkiler yarattığını vurgulayan Gündoğdu, ayçiçeği, buğday, arpa tarlaları ile meyve ve sebze bahçelerinin zarar gördüğünü ve üreticilerin mağdur olduğunu ifade etti. Ayrıca, dolunun neden olduğu ev, araç ve tarım alanı hasarlarının da ciddi boyutta olduğunu dile getirdi.

Çevikbaş: “Cumhuriyet Halk Partisi 101 Yaşında!” Çevikbaş: “Cumhuriyet Halk Partisi 101 Yaşında!”

Gündoğdu, bölgede en hızlı şekilde hasar tespitlerinin yapılması ve zararların giderilmesi çağrısında bulunarak, etkilenen bölgelerin Afet Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Can kaybının olmamasının teselli olduğunu belirten Gündoğdu, zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve zararların en kısa sürede karşılanması için konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay