Bayram sofraları, geleneksel lezzetlerle donatılırken, mercimek çorbası bu özel günlerin vazgeçilmez başlangıç yemeği olmaya devam ediyor. Hafifliği, besleyiciliği ve lezzetiyle her yaştan insanın severek tükettiği mercimek çorbası, bayram sabahlarında ve akşam yemeklerinde Kırklarelili vatandaşların sofralardaki yerini alıyor.

70 yaşındaki kadın sokak sokak gezerek karton topluyor 70 yaşındaki kadın sokak sokak gezerek karton topluyor

Özellikle misafir ağırlayan evlerde, bayram yemeğinin başlangıcında sıcak bir kase mercimek çorbası sunmak bir gelenek haline gelmiş durumda. Hem doyurucu hem de mideyi rahatlatıcı özelliğiyle ağır yemeklerin öncesinde tercih edilen bu lezzet, tereyağı ve limon eşliğinde sunularak damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Her bölgenin kendine has dokunuşlarıyla hazırladığı mercimek çorbası, kimi zaman et suyu ile zenginleştirilirken, kimi zaman kıtır ekmek veya naneli sos gibi eklemelerle farklı lezzetlere bürünüyor. Anadolu mutfağının köklü tariflerinden biri olan bu çorba, bayram günlerinde de sofraların vazgeçilmezlerinden biri olmayı sürdürüyor.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner