Lüleburgaz SODAM (Sosyal Dayanışma Merkezi), İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan önemli bir proje olan "En İyi Narkotik Polisi Anne" programına katılım gösterdi. Bu projeyle, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konusunda anne farkındalığının artırılması ve toplumun geniş bir kesiminin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
"En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi, Türkiye genelinde özellikle anneleri uyuşturucu madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmeyi ve annelerin çocuklarını bu tür zararlılardan koruma konusunda farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerle, annelere uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede nasıl etkili olabilecekleri ve bu konuda nasıl bilinçlenebilecekleri konusunda bilgi veriliyor.
Lüleburgaz’da SODAM, bu önemli projeye destek vererek gelişen sosyal sorunlara karşı duyarlılık yaratmak adına çeşitli etkinliklere katılım sağladı. SODAM, toplumun farklı kesimlerine yönelik olarak düzenlenen eğitim ve farkındalık çalışmalarına aktif bir şekilde dahil oldu. Katılımcılara, uyuşturucu maddelerin zararları, bağımlılıkla mücadele yöntemleri ve aile içindeki iletişimin önemi gibi konularda çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Etkinliklerde, annelerin kendi çocuklarına ve çevrelerine karşı alabilecekleri önlemler ve destek olabilecekleri yollar hakkında da derinlemesine bilgi verildi.
Lüleburgaz SODAM konuya ilişkin bilgilendirmesinde; “İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi ile uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede anne farkındalığını artırmak ve geniş kapsamlı etkinliklerle toplumun bilinçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen programa biz de SODAM olarak katılım sağladık.” dedi.