Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Kırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, Van’daki Lokman Hekim Hastanesi’nde sendika örgütlenmesine yönelik yaşanan engellemelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık-İş’in, Türkiye genelinde sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda hızla büyüdüğünü ve birçok yeni üye kazandığını belirten Arslan, bu büyümenin bazı işverenlerde endişe yarattığını ve sendika faaliyetlerine yönelik engellemelere yol açtığını ifade etti.

Arslan, Lokman Hekim Van Hastanesi’nde sendika üyesi olan 7 işçinin, performans düşüklüğü gerekçesiyle 16 Ağustos 2024 tarihinde işten çıkarıldığını açıkladı. 439 çalışanın bulunduğu hastanede, bu işçilerin işten çıkarılmasının ardından işverenin baskılarını artırdığını belirten Arslan, "İşçileri ekmeği ile tehdit eden bu tavrı kabul etmiyoruz" dedi.

Başkan Arslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Van’da sendikamızın örgütlenme faaliyetine engel! Sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda her geçen gün büyüyen, Türkiye’nin dört bir yanında saflarına yeni işçiler katmaya devam eden sendikamız örgütlenme atağını devam ettiriyor. Ancak sendika varlığından korkan işverenlerin engellemeleri de sürüyor. Bu engellere bir yenisi daha eklendi.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikamızın, Lokman Hekim Van Hastanesi’nde yürüttüğü örgütlenme faaliyetlerine işverenden engelleme geldi. Sendikamıza üye olan 7 emekçi işveren tarafından 16 Ağustos 2024 tarihinde işten çıkarıldı. Gerekçe ise performans düşüklüğü oldu. İşveren, 439 emekçinin çalıştığı Lokman Hekim Van Hastanesi’nde 7 işçinin işten çıkarılmasının ardından baskılarına da devam etti. İşçileri ekmeği ile tehdit eden bu tavrı kabul etmiyoruz. Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak işçilerimizi hukuksuz şekilde işten çıkaran hastane yönetimi hakkında yasal süreci başlatıyoruz. İşten çıkarılan emekçilerimiz ekmek teknesine geri dönene kadar, sendikamızın Lokman Hekim Van Hastanesi’nde örgütlenme faaliyetlerinin önündeki engeller kaldırılana kadar mücadele edeceğiz.

Bu kapsamda, Lokman Hekim Van Hastanesi’nin sendikamız faaliyetlerine karşı tutum sergileyen tavrına yönelik mücadelemizi büyütme kararı aldık. Önce basın açıklamaları yapacağız. Bu süreçte işçilerin Anayasa ile güvence altına alınan örgütlenme hakkına yine ket vurulmaya devam edilir ise işverenin sendika varlığını kabul edeceği güne kadar iş yeri önünde çadır kuracağız.

Yaşasın Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası, yaşasın örgütlü mücadelemiz.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner