Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, dün gece resmi bir programdan çıktıktan sonra makam aracını gönderip şehir içi otobüsle seyahat etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Abdullah Cevdet Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’na giden Tanrıseven, öğrencilerle sohbet etti. Yurdun kapısını çalıp içeri giren Vali Yardımcısı, maç izleyen öğrencilerin şaşkın bakışlarıyla karşılandı. Öğrenciler, yurttaki yaşam koşullarından genel olarak memnun olduklarını belirterek, Vali Yardımcısına ulaşım başta olmak üzere bazı sorunlarını ilettiler. Tanrıseven, iletilen sorunları not alarak ilgileneceğini söyledi.

81C50Dfc Bb86 4511 A926 Affc0E2597Fe

Ziyaretin ardından Vali Yardımcısı, tekrar otobüse binerek şehre döndü. Dönüş yolunda otobüs şoförü Şerif Tan ile sohbet eden Tanrıseven, şoförün ilk kez bir vali yardımcısını yolcu olarak otobüste gördüğünü belirtti. Sohbet sırasında Şerif Tan’ın, Vali Yardımcısı olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadığı ve kendisine gösterdiği sıcak yaklaşımı dile getirdiği aktarıldı.

Vali Yardımcısı Tanrıseven, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yöneticilerin halkın nabzını tutmak için toplu taşımayı sık kullanmaları gerektiğini ifade etti. Bu özel gecede, hem kendisi hem de sohbet ettiği kişiler için sıra dışı ve keyifli bir deneyim yaşadığını belirtti.

Vali Yardımcısı Tanrıseven, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bu gece resmi bir programdan çıkınca makam aracını gönderdim; durakta otobüs bekledim. Bu arada bir öğrenci ile sohbet ettim. Adı Ahmet Yüksel. Gece servisi ile yurda dönüyormuş. Otobüse bindik; otobüs balık istifi dolu.

Ahmet Cevdet Paşa Erkek Öğrenci Yurduna çatkapı ziyarette bulundum. Maç izleyen öğrencilerin şaşkınlığı ve ama karşılarında bir mülki amiri görmekten bir o kadar da mutluluğu görülmeye değerdi. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini sordum, ilettikleri sorunları not aldım.

Komşu köye geçiş için arazisini kullandılar, tepki amacıyla tel örgü çekti Komşu köye geçiş için arazisini kullandılar, tepki amacıyla tel örgü çekti

Çıkınca “Şehre bırakalım” teklifine de “Otobüs ile geldik, otobüs ile dönelim” diyerek teşekkür ettim.

Bindiğim otobüsün şoförü Şerif Amca ile keyifli bir sohbet yaptık. Şoförümüze, “Otobüs neden dönüşte tenha” diye sordum. O da “Bu son servis. Bu saatten sonra Vali de gelse almam” dedi. Biraz daha gittik. Bir soru daha sorduğumda “Vali de gelse yok derim” diye cevap verdi. Ben de Şerif Amca’ya “Ben Vali Yardımcısıyım” deyince “Kusura bakmayın efendim. Sözün gelişi söyledim” diye karşılık verdi. Ben de “Söylediğiniz doğru. Vali de kurala uymalı, hatta bizim herkesten daha çok kurallara uygun davranmamız lazım” dedim.  Şoförümüz Şerif Amcanın benim bir personelimin babası olması da gecenin bir diğer sürpriziydi.

Yıllardır fırsat buldukça otobüs ve minibüse binerim. Yöneticiler, halkı anlamak ve nabzı tutmak için sık sık toplu taşımayı kullanmalı.

Sıra dışı, çok ama çok güzel bir geceydi bu gece. Hem benim için hem de sohbet ettiğim herkes için.”

Haber: H. Murat Taner

0Dbe46C7 1329 43Fd B10A D299610Bbda8

Muhabir: Hacı Murat Taner